21.10.10

13-14 DE NOVEMBRE. AL MOJÓN TRIGINIO


Ací teniu una xicoteta introducció de quin será el recorregut d´aquesta agradable i fresqueta caminada:
El Mojón Triginio és un mulló on s´anjunten els tres regnes (Castella, Aragó i València) i está situat en el terme d’Aras de los Olmos a la partida del Navarejo.
La proposta en principi és una ruta circular que és el més idoni encara que puga ser a nivell d´intendència una mica més complicada.
Km0. Los Corrales de Melchora. Per a què no siga tan llarga, (des de el poble són unes 6 hores), anirem amb els cotxes fins a una zona anomenada Los Corrales de Melchora (antigament es tancava el Ramat).
D´alli, bordejant la pinada, arribarem al “Alto de Monpedroso” on trobarem un Navajo (bassal fet per l´home per a beure el bestiar) i al costat el “Navajo Tapao”, un aljub, des d’allí prendem el camí diecció al riu Arcos baixant com a minim 200 mts de desnivell en uns 3 kms. On arribarem a un replanell , tipus balconada natural on es troba el mullonet que és el punt on s´ajunten les tres províncies, Conca, Terol i València, és un bon lloc per esmorzar.
Una vegada ben menjadets i begudets agafarem cami de tornada passant per baix de la “Peña Blanca” on hi ha una cova i també un niu de metralladores de quan als maquis, (enfront tenim el Cerro Moreno), per Peña Roya i per un paissatge de carrasques i pinada. També veurem restes de carboneres i algún que altre riu de pedra (pedreres). L´excursió s´acaba en "los Corrales del Mas de Sória" que queden a uns 4 kilòmetres del poble on estarán esperant-nos amb un cotxe que portará a pels altres per a poder tornar amb cotxe. El que vullga pot tornar a peu.
DETALLS DE L'EIXIDA:
Per a poder fer açó es proposa anar el dissabte per la vesprada, sopar de “torrá” (el borreguet i l´embotit d´Aras está molt bo) acoplar-se en l’hotel d´alta muntanya, és tot de fusta i és molt confortable i acollidor, l´habitació doble costa 50€ no hi ha individual i en aquest preu no está inclòs desdejuni que podrá estar entre 4 o 6 € (encara s’ha de negociar, cosa que no es podrà fer fins que no sàpiga quanta gent serem).
Per a la nit del dissabte, després de sopar, proposem d´anar a fer-se una “toma” al Monstro “pub-pallissa” on hi ha un ambient urba-rural molt bo.

*Nota és important confirmar l´assistencia. Màxim fins al diumenge 24 d´octubre, teniu amb compte que s’ha de fer reserva d´habitació.
Si voleu saber-ne +: