5.5.11

400 ANYS DE VALL DEL CARRAIXET





Dissabte 30 d'abril, capitanejats per la gent de l'Institut d'Estudis Comarcals del Camp de Túria, es van reunir a Marines Vell, a dinar i passar una vesprada de commemoracions, centenars de persones de Gàtova, de Marines Nou i Vell i d'Olocau.
Prèviament, a les 9h. dos grups de caminants van eixir des de Gàtova i Olocau per trobar-se a la bassa d'Olla, esmorzar junts i continuar fent senda fins a Marines Vell.
Fou una trobada molt emotiva. Primer la coral d'Olocau oferí com a recepció als caminants de Marines Nou unes poques peces corals, i després tots junts iniciaren el camí a Olla. Potser un centenar llarg de senderistes seguien el camí de Ferran i Rosario.
Pel camí, Ferran explicà, davant una roca en forma d'àguila perquè el nom d'olocau o vall de l'àguila. Als peus del Castell del Rel, documentà sobre els primers pobladors cristians i el destí dels moros de la zona. Una dolçaina ambientà amb una marxa mora el moment. Durant l'esmorzar a Olla un cantaor de Gàtova ambientà l'estada.
Dinaren tots junts una paella excel·lent i, posteriorment, vingué l'acte més multitudinari amb la presència dels tres alcaldes, de les tres bandes de música, d'un grup de dones cantaores de Marines, d'un grup de ball, de tres excel·lents cantants d'albaes i d'un públic entregat i emocionat que mai havia vist tanta gent dels tres pobles reunida.
Es van fer bons propòsits com el de repetir aquesta trobada cada any. Fou una jornada d'agermanament molt especial. Gent de Centpeus va estar allí i per això ho podem contar.
Que vula gaudir el reportatge que hem elaborat cal que clique sobre el títol de la notícia.