23.10.11

DIARI D'UNA EXCURSIÓ A RÒTOVA

Avui, 23 d'octubre, hem fet, com estava programat, l'excursió a Ròtova per recórrer el PRV-100 o sender de les Fonts que és com es coneix a aquesta població.

Hem creuat el Vernissa per uns pilons i hem arribat a l'Aqüeducte. Des d'ací hem fet senda cap al Castell de Borró per un itinerari botànic amb un munt de plantes endèmiques del nostre territori, moltes d'elles explicades en panells didàctics al llarg del trajecte. Hem arribat a la Font de les Geleries i hem esmorzat al Castell de Borró. A continuació hem anat al Penyal de l'Esclusa i pel camí ens hem trobat un forn de calç en bastant bon estat. Del mirador estant la panoràmica de la Vall del Vernissa és excel·lente. Al fons Ròtova, Alfahuir i Castellonet de la Conquesta i a l'horitzó una gran serralada que deixava veure la mar per alguna escletxa. Hem pujat al Picaio i a l'Alt de les Àligues i per l'altra vorera del Barranc Blanc hen iniciat descens cap a la Simeta del Gall i Ròtova.

Una vertadera llàstima no haver trobat el paisatge immaculat, com els el dóna la naturalesa, i haver de realitzar el trajecte sobre un terreny cremat, que no es deixa morir i brolla per tot arreu, però el que l'ecfecte del foc li ha robat una part important del seu encant.

Després hem anat al Centre d'Interpretació de la Cultura de la Pansa on ens han explicat tot el procés d'elaboració d'aquesta i ens han mostrat -en un video- la importància que en el seu moment va tenir a la població. Hem dinat coca de dacsa i a continuació, al bus i a casa.

Una excursió ben bonica, una mica esforçada, però ha valgut la pena el sacrifici.

Ací teniu una xicoteta pel·lícula d'imatges de la Colla fent senderisme pel PRV-100. Que la gaudiu.


From Películas