25.11.13

UN RECORREGUT PER LA SENDA DE LAS TOSCAS A SOT DE XERA

Diumenge 17 de novembre, una trentena de senderistes, acompanyats i dirigits pel nostre company, Rafa Llàcer, vàrem fer senda cap a Las Toscas de Sot de Xera. Una ruta que s'encetà a l'ermita de Sant Roc i conclogué davant l'anticlinal, que és, ja ho veureu, una meravella de la naturalesa.
De bon matí, eixida des de l'Ateneu, parada a la carretera de Cassinos per recollir part de la colla i cap a l'ermita de Sant Roc on aparcàrem vehicles. Des d'allí tornàrem a peu per la carretera uns centenars de metres per agafar, ara sí, la senda cap a Las Toscas. 
El primer tram ho és, bàsicament, de baixada, fins arribar a la proximitat de las toscas. Una mica abans d'arribar se'ns obri l'horitzó i apareix allà al fons una imatge panoràmica dels voltants d'aquest miracle geològic amb tota la vegetació i plantacions que l'envolten, per tal que admirem aquest trocet cel. 
Vàrem esmorzar al costat de Las Toscas en una àrea d'esplai i, a continuació, baixàrem a veure-les. Una meravella, tot i que el deleit fou incomplet perquè l'aigua que les recorre i cau es cascada se n'havia anat de viatge i no feu acte de presència. Una bona excusa per tornar una altra vegada.
Després, la segona part de la ruta era tornar a Sot passejant per la ribera del riu i passant-lo a gual en unes quantes ocasions. Les bicicletes sembla que ens tenien enveja perquè, ara una, ara un altra, ara un grupet de ciclistes, varen estar tot el camí eixint-nos a l'encontre.
A l'entrada a Sot pel poliesportiu, la gran sorpresa. A mà dreta, sense esperar-s'ho, l'anticlinal del qual havíem escoltat tantes meravelles. Allí, al costat del camí, sense anar a buscar-lo. No poguérem evitar-ho, fotos i fotos i més fotos. Què li anem a fer, som així!
Finalment, abans de l'hora que teníem concertada en el restaurant El Cerrao, entràrem a dinar. Ens ho menjàrem tot, perquè hi havia gana i estava ben deliciós el menú, i cap a casa amb els sentits i les emocions ben farcits.
Una excursió per repetir.
Adéu Sot, tornarem.

Us deixem una xicoteta pel·liculeta d'imatges acompanyada dels acords del grup Agraviats perquè us feu una idea del que vàrem gaudir. Si voleu fer-ho vosaltres, també, ja sabeu, cada mes una eixida a recòrrer els llocs més emblemàtics del país. El dia 15 de desembre, si no falla res, anirem a la Penya Foradada de la Vall de Gallinera. Una altra meravella del nostre territori.