10.3.09

LA FONT ROJA I LA RUTA DE MENEJADOR


DIUMENGE VÀREM ESTAR A ALCOI, FEIA UN DIA EXCEL·LENT PER A CAMINAR. SÍLVIA, MIQUEL I SERGI ENS ACOMPANYAREN A LA FONT ROJA I, UNA VEGADA ALLÍ, ENS DIRIGIREN UNA RUTA QUE COMENÇÀ DES DEL PUNT D'ACOLLIDA ALS VISITANTS, ENS DONÀ UNA VOLTETA PER LA FONT ROJA I ACABÀ EN EL MATEIX PUNT ON ENCETÀREM EL CAMÍ.
CLIQUEU SOBRE EL TÍTOL I VEUREU EL REPORTATGE FOTOGRÀFIC QUE ENS HA PREPARAT FRANCIS MONTESINOS. UNA MERAVELLA.
A les 7:30h el bus s'enfilà cap a Alcoi on ens esperaven més d'una dotzena de Centpeuers per acompanyar-nos en la ruta. Vàrem fer cap a La Font Roja a les 9h passades. Esmorzàrem, i guiats per Sergi ens endinsàrem en el carrascal del Parc natural de La Font Roja.

Fou una caminata d'unes 3 hores, que donava temps a deleitar-se amb les magnífiques vistes de la Mariola, del Benicadell, del Montcabrer...i més endavant de les panoràmiques de la ciutat d'Ibi. Vàrem pujar al cim de Menejador i vérem una nevera immensa a la qual no li trobàvem el fons. També vàrem veure la reproducció d'una carbonera, les restes d'una carbonera real i un forn de calç. Fou una excursió molt il·lustrada que no podia acabar d'altra manera que amb un bon àpat d'olleta alcoiana.

Durant la marxa ens férem propòsits de programar-nos alguna excursió que ens done canya, molta canya, però...

La pròxima, si tot va bé, serà a la Vall de la Murta d'Alzira.
Ja informarem.

Si voleu veure un xicotet reportatge cliqueu en el títol de l'entrada.
També podeu visitar aquest video de youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=nQbMqaB8u4Q