20.2.11

6 DE MARÇ: PRV-203 UNA RUTA PER LA PREHISTÒRIA


EIXIDA: EN BUS A LES 7H 30m. DES DE L'ATENEU DE BENAGUASIL.

RUTA CIRCULAR D'UNES 4 HORES APROXIMADAMENT.

CAL DUR: ESMORZAR I DINAR. Esmorzarem en ruta i dinarem a l'albufereta d'Anna, un lloc paradisíac.

CAL DUR, també, bon calcer i taules per a pícnic (qui en tinga).

CAL INSCRIURE'S.


DETALLS DE L'EXCURSIÓ:

Inici de ruta? Al Toll de l'Horteta. Anirem vorejant el riu Gran, en un camí que transcorre en un principi entre pins. Durant aquesta primera part del trajecte passarem per la Cova Carbó (aprox. 15m), que ens queda a l'esquerra i està degudament senyalitzada (La Cova Carbó és un enorme abric que servia de refugi a pastors i bestiar). Baixem al llit del riu més endavant i caminant pel llit del riu trobarem un brot d’aigua senyalitzat com la Font de l’escurçó (Fuente la Víbora). Continuem en tot moment pel llit del riu, podrem contemplar les formes que dibuixen les muntanyes al nostre pas i, en un dels seus meandres, passada mitja hora de caminada ens trobem a mà esquerra la Cova de les Oronetes. Cal fer-se tot el riu i el barranc que apareix a continuació. Continuem pel llit i entrem en el Barranc del Llop, que és un paratge força bonic, on s’haurem d’ajudar algunes vegades de les mans. Interessant veure la varietat de colors dels estrats a la roca.

Després de gairebé una hora de ruta, el Barranc del Llop arriba al final. En aquest punt hem de buscar un pal de fusta amb una fletxa tallada que ens indica el camí. Cal agafar el camí que se'ns presenta a mà dreta. Aneu amb compte perquè només agafar aquesta senda apareix una bifurcació que no està senyalitzada per cap lloc. Hem d'agafar el camí que ens queda a la dreta. Aquí comença un camí amb un pendent considerable que ens condueix a l’Abric de Voro. En aquest abric hi ha pintures rupestres de l’Art Llevantí en molt bon estat, protegides per una reixa, sobretot l’escena dels quatre arquers (està declarat patrimoni de la Humanitat). Continuem el sender grimpant per una pedra amb petits esglaons picats. Ja en la part alta de l’abric trobarem la Lloma del Llop i la Sima de la Figuera. Després d'una altra horeta de caminada, molt del tram per un tallafoc, arribem al punt d'intersecció entre les rutes PRV-203 i la PRV-206. Encara que no estiga explícitament indicat, en aquesta cruïlla cal prendre el camí (que a hores d'ara ja és pista forestal) de la dreta.

El PRV-206 se'ns queda, doncs, a l'esquerra. Poc després de prendre aquesta direcció apareixen les Cases d'Eliseo. Seguim per la pista forestal per la qual veníem, i continuem pista avall fins a arribar a una petita carretera. Poc després de prendre aquesta carretera trobarem també l'inici del PRV-204 que queda a l'esquerra. Després d'un altre tram de caminada per aquesta carretereta arribem al trencall que hem passat anteriorment amb el cotxe per anar a la zona d'acampada del Toll de l'Horteta. Aquest desviament queda a la dreta i l'hem de prendre. Un quart d'hora o vint minuts després ens trobarem de nou en el punt on hem deixat el bus i que és des d'on hem començat la ruta.