10.4.13

PAISATGES DE LA SAFOR. TREPIJANT LES COVATELLES I EL CASTELL DEL REBOLLET


DIUMENGE, 21 D'abril. 
EIXIDA: 8h. Des de l'Ateneu. En bus.
Distància aproximada: 9 Kms.
Desnivell: 327m.
Duració: 3h 30min sense descansos.
Tipus de trajecte: Circular.

ITINERARI:
Km 0. Les afores de La Font d'En Carrós cap a la Plana. Camí dels Jugadors, Barranc de l'Estudiant i de l'Arrullador (diuen que és un paradís per als buscadors d'espàrrecs). El Tallafocs (ací deuríem trobar el molló que separa els termes de la Font, Oliva i Vilallonga. Jo no l'he trobat). Cim de les Covatelles. Camí del Cim de les Covatelles des del tallafocs deuríem trobar-nos amb un petit refugi tipus Catxirulo (tampoc l'he trobat). l'Assagador. Coll de la penya de l'Àguila. Urbanització Tossal Gross. Castell del Rebollet. Basses. Parc del Calvari. Muralles del Rafalí. La Font d'En Carrós.   

Notes:
El Cim de les Covatelles té unes vistes panoràmiques de les platges fins el Montgó espectaculars. S'entén perquè aquestes muntanyes estan colonitzades pels xalets i alemanys.

El Castell del Rebollet té uns 2000 m2 construïts sobre un tossal allargat. Dins hi havia un poblat i una antiga església cristiana. En origen fou un important nucli musulmà i l'any 1239 passà a mans del cavaller Pere Ximénez Carrós, almirall de l'armada catalana. El 1598 el va destruir un terratrèmol  i ja mai tornà a ser habitat.



ESMORZAR: En ruta. Al Tallafocs.
DINAR: de Pícnic, al Parc de la Plana.
Cal Dur: Bon calcer per a la muntanya. Esmorzar i Dinar. Qui tinga tauleta i cadires de càmping que ho porte. Potser no facen falta, però cal anar previnguts.